Οι φορολογούμενοι που μετακομίζουν θα πρέπει να ενημερώσουν την εφορία για την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας τους. Ωστόσο, η ΑΛΛΑΓΗ Δ.Ο.Υ και της διεύθυνσης κατοικίας είναι ίσως η πιο απλή φορολογική συναλλαγή που μπορεί να γίνει από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού σας ή του γραφείου σας με λίγα μόνο κλικ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ Δ.Ο.Υ;

Η αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, μέσω της σελίδας www.gsis.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα από το Τμήμα Μητρώου των ΔΟΥ.

Σε περίπτωση που η αλλαγή διεύθυνσης επιφέρει και αλλαγή Δ.Ο.Υ., δεν χρειάζεται να επιλέξετε εσείς τη νέα Δ.Ο.Υ. Αυτό θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ανήκετε κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησής σας.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Δ.Ο.Υ., στο λογαριασμό σας στην επιλογή «Αλλαγή Στοιχείων Μητρώου/Υποβληθείσες Αιτήσεις» στη στήλη «Κατάσταση» εμφανίζεται η ένδειξη «εγκρίθηκε» ή «απορρίφθηκε» καθώς και ο λόγος απόρριψης. Για να δείτε τη νέα Δ.Ο.Υ. και τη διεύθυνσή σας όπως καταχωρήθηκε στο σύστημα πατήστε το πλήκτρο «Εκτύπωση».

Το λογιστικό γραφείο ΔΑΛΚΙΤΣΗ ΙΚΕ αναλαμβάνει για εσάς όλη την διαδικασία για την αλλαγή Δ.Ο.Υ. Για περισσότερες λεπτομέρειες μη διαστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας στο τηλέφωνο 2510 233166